Cum pot învăța o limbă străină dacă nu am timp suficient?

O problemă cu care ne confruntăm cu toții este lipsa de timp. Și dacă învățarea unei limbi străine cere ceva, este timp mult.

Totuși ceea ce trebuie să înțelegem este că timpul poate fi pierdut, dar și câștigat. Iată în continuare 3 moduri de a folosi mai eficient timpul pentru a învăța engleza, sau orice altă limbă străină:

  1. Învață pe drum. Drumul până la serviciu/școală este prețios. Ia cu tine material audio sau cartonașe pentru vocabular și repetă repetă repetă. Coadă la supermarket? Perfect! Învață 3 cuvinte noi
  2. Învață distrându-te. Vrei să te relaxezi cu un film? Pune subtitrarea în limba țintă. Nu știi prea bine limba respectivă? Folosește 2 subtitrări în același timp. Bonus dacă te uiți la un film dublat în limba țintă. Muzica, show-uri, jocuri pe calculator, cărți, reviste, chiar și Biblia. Consumă cât mai mult material în limba pe care vrei să o înveți. Ești începător? Există filme, cărți și jocuri pentru copii foarte bune și distractive!
  3. Gândește în altă limbă. Cu toții avem o voce interioară. Când ești singur, vorbește cu tine însuți, dar în engleză (sau limba țintă). Despre ce să vorbești? Simplu: despre ce se îtâmplă atunci: „I am goint to the store. I will buy bread and milk” (Merg la magazin. Voi cumpăra pâine și lapte).

Nu știi cum se spune ceva? Sfat bonus: Poartă mereu un carnețel de buzunar cu tine. Notează cuvintele problemă și când ajung acasă caută-le în dicționar

Așadar, cu toții putem strecura timp ici-colo, iar timpul se adună. 10 minute aici, 20 acolo, o zi o săptămână, o lună. Vei fi uimit cât de mult se adună în câteva luni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *