Conjugarea verbelor în limba engleză

În limba engleză substantivele nu au genuri, cuvintele au o ordine fixă în propoziţie iar articolele şi pluralul sunt mai simple decât în română. Dar dacă este ceva ce dă de furcă începătorilor (şi nu numai) sunt verbele, în special verbele neregulate.

Ce sunt verbele neregulate?

Verbele neregulate sunt verbele care nu respectă regulile normale de conjugare. De exemplu, verbul neregulat  to be (a fi) are mai multe forme diferite (I am, you are, he is) care sunt foarte diferite de verbele regulate cum ar fi to eat (a mânca) (I eat, you eat, he eats).

Câte verbe neregulate sunt în limba engleză?

Deși pe multe liste apar chiar peste 600 de verbe neregulate, în engleza de zi cu zi, 200 de verbe sunt folosite în peste 95% din cazuri (iată aici o listă completă).

Care sunt cele mai folosite verbe neregulate din limba engleză?

Verbele neregulate per total tind să fie mult mai folosite decât cele regulate, iar cele mai populare sunt: be, have, say, do, know, get, see, think, go și take.

Cum pot să învăț verbele neregulate?

Dat fiind că prin definiție nu există o regulă generală pentru verbele neregulate, cel mai bine este să le memorezi de la început. Mulți începători în limba engleză trec peste acest pas și încearcă să le învețe „din mers”, dar în practică se dovedește ca verbele neregulate care nu au fost învățate pe derost de la început continuă să dea de furcă pe tot parcursul vieții.

De aceea recomandarea mea e să pui deoparte timpul necesar (în general două săptămâni sunt suficiente) si să memorezi toate verbele neregulate, iată lista din nou.

Pur și simplu împarte-le în liste de câte 20 pe zi, scrie-le pe un cartonaș și repetă-le toată ziua (pe drum, la magazin, etc).

Sfat: Dacă întâlneşti undeva o formă de verb pe care nu o cunoşti poţi să o cauţi pe conjugare.ro, de exemplu poţi căuta „fought” şi vei vedea că vine de la verbul „to fight„.

Tu cum stai cu verbele?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *